PCGamingPC&ConsolesȘtiriTECH

Apar noi informații despre NVIDIA RTX 4070, inclusiv o dată estimată de lansare

Se pare că nu mai avem prea mult de așteptat până când vom face cunoștință oficial cu noua placă video RTX 4070 de la NVIDIA. RTX 4070Ti este deja pe piață de ceva timp (by the way, o folosim și noi ca opțiune de configurare a noului sistem gamebox 2.0, mai multe detalii pe store.zona) și în timp ce varianta cu Ti în coadă este o placă foarte bună, performantă și rece, prețul este o idee cam mare.

O placă video care are șansa să rezolve această problemă a prețului este RTX 4070 fără Ti în coadă. Și acum avem și primele informații despre placa nelansată grație unui articol al publicației Videocardz. Probabil cea mai interesantă veste este că ne putem aștepta să vedem placa video de la NVIDIA pe rafturi în luna aprilie, dacă e să ne luăm după ceva ce pare a fi un document de embargo.

Când vine vorba de specificații, se zvonește că RTX 4070 va avea 5.888 de nuclee CUDA, o frecvență de bază de 1.920 MHz iar frecvența în boost ar ajunge până la 2.475 MHz. Mai mult, se pare că RTX 4070 va veni cu 12GB de memorie rapidă GDDR5X și ar putea avea un memory bus de 192-bit.

În ziua de azi, la fel de interesant ca specificațiile de mai sus este și subiectul consumului, iar aici avem o îmbunătățire față de RTX 4070Ti. RTX 4070 ar putea consuma nu mai mult de 200W, valoare cu 85W mai mică față de varianta Ti și cu 20W față de RTX 3070, placa din generația trecută. La fel ca toate celelalte plăci din familia RTX 4000, și chip-ul plăci 4070 va fi fabricat de TSMC și va fi pe 4 nanometri.

Cât despre performanțele în lumea reală, placa RTX 4070 ar trebui să fie cu 40-50% mai rapidă decât RTX 3070-ul pe care îl înlocuiește, ceea ce e o veste foarte bună. Mai pui în ecuație și DLSS 3 cu Frame Generation și RTX 4070 pare să fie placa video pe care mulți o așteaptă. Tot ce mai rămâne acum este ca NVIDIA să adopte un preț competitiv, altfel toate aceste îmbunătățiri sunt egale cu 0 pentru majoritatea oamenilor.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Back to top button