PCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Anumite modele de MacBook Pro sunt interzise în avioane

Modelul din 2015 prezintă risc de incendiu

În mod normal, dispozitivele produse de către Apple sunt destul de sigure, în sensul că nu vor exploda. O excepție poate fi considerată varianta de 15 inch din 2015 a lui MacBook Pro. Câteva loturi vândute până în anul 2017 au trebuit să fie rechemate din cauza unei defecțiuni la baterie, motiv pentru care acestea sunt interzise pe avioane de către autoritățile din SUA și Europa.

Autoritățile afirmă că nu este o măsură ce vizează direct modelul cu pricina de MacBook Pro, ci este o măsură ce acoperă toate dispozitivele a căror baterii au provocat probleme. Așa că ați putea avea unul a cărui baterie nu se va transforma într-o bilă de foc chimic.

Diversele modele de pe parcursul anilor tind să semene destul de mult între ele, așa că identificarea doar a celor defecte ar putea fi dificilă, fiind afectate peste o jumătate de milion de unități. Numărul exact nu este cunoscut, din moment ce nu sunt detalii despre cât de multe au fost rechemate în Europa.

Deocamdată nu au fost înregistrate incidente cu explozia vreunui MacBook Pro într-un avion, cum s-a întâmplat cu legendarul Galaxy Note 7.

[The Verge]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button