GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Anul 2023 ar putea gazdui lansarea lui Grand Theft Auto VI

Take-Two Interactive este compania mama din spatele Rockstar. Acestia cheltuie in jur de 10, pana la 40 de milioane de dolari anual pe marketing. Conform unui raport recent insa, se pare ca intre 1 Aprilie 2023 si 31 Martie 2024, compania va urca bugetul. Vorbim de 89 de milioane de dolari pe marketing, iar asta inseamna un singur lucru. In acea perioada ne paste o lansare imensa; acum ramane de vazut daca va fi Grand Theft Auto VI sau alt joc de la Rockstar.

Daca punem cap la cap numerele totul incepe sa capete sens. Ultima perioada in care Take-Two a cheltuit o astfel de suma pe marketing a fost in 2018; adica anul de lansare al lui Red Dead Redemption 2. Tinand cont ca GTA este cea mai de succes serie a publisher-ului si ca nu am mai avut o noua lansare din 2013, ne putem astepta la Grand Theft Auto VI in acea perioada.

Un alt lucru de luat in considerare este faptul ca Take-Two urmeaza sa cheltuiasca in jur de 150 de milioane de dolari pe game development si licente intre 2021 si 2024, conform aceluiasi raport. Aceasta este o crestere imensa comparativ cu anii trecuti cand s-au cheltuit intre 56 si 120 de milioane de dolari.

Cum se traduc numerele astea in Grand Theft Auto VI?

Ei bine, este destul de simplu si nu trebuie decat sa faci cateva legaturi. Pe scurt, Take-Two va cheltui o multime de bani pe marketing in anul fiscal 2023, alaturi de sume mult mai mari care intra in software development in anii imediat urmatori. Fie ca vorbim despre Grand Theft Auto VI sau altceva, ne asteapta o lansare imensa.

In 2023 se vor implini si 10 ani de la momentul lansarii lui GTA V pe PlayStation 3 si Xbox 360. O perioada atat de lunga se datoreaza si succesului pe care l-a avut GTA Online in anii imediat urmatori, odata cu lansarea pe actuala generatie de console si pe PC.

Aceasta diferenta ar marca cea mai mare pauza intre lansari din istoria seriei. Intre Vice City si San Andreas am avut doar doi ani pauza, ca mai apoi diferenta sa creasca la cinci ani intre GTA IV si V. Dupa cum am spus si mai sus, GTA Online inca merge foarte bine. In acest fel, Grand Theft Auto VI mai poate astepta putin, dar daca ne uitam la banii investiti, se prea poate ca lansarea acestuia sa lase intr-un nor de praf orice altceva am vazut in aceasta industrie pana acum.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button