CommunityRSS PaginaDeMedia

Anonymous lansează un atac dur la adresa lui Elon Musk – „Ești doar un individ bogat care cerșește atenție”

Anonymous este una din cele mai interesante descoperiri peste care poți să dai în decursul vieții. Grupul a căpătat notorietate în 2003, odată cu o serie de atacuri cibernetice care vizau mai multe guverne. De atunci, cei de la Anonymous au continuat să facă pe justițiarii, acționând din umbră și pretutindeni, extinzându-și „hacktivismul”.

Grupul și-a îndreptat recent atenția către Elon Musk, momentan cel mai bogat om din lume și președintele Tesla. Vinerea trecută, Anonymous a postat un videoclip în care îl atacă pe magnat, aducând în discuție mai multe subiecte controversate mai puțin cunoscute: modul în care Musk își tratează angajații, modul adevărat în care Tesla face profituri, impactul negativ pe care acțiunile sale îl au asupra mediului și încercările sale de a centraliza și de a pune stăpânire pe minatul de criptomonede.

„Salutări, cetățeni. Acesta este un mesaj de la Anonymous pentru Elon Musk”

Anonymous își începe videoclipul printr-o scurtă explicație despre modul în care Musk a devenit atât de popular. Conform grupului, magnatul s-a bucurat în ultimii ani de o poziție și de o reputație extrem de favorabile clasei miliardarilor din care acesta face parte.

Elon Musk a profitat de faptul că mulți dintre noi ne dorim o lume utopică, bazată pe vehicule electrice și pe explorarea spațiului. Anonymous consideră că, în spatele „eforturilor” sale de a salva planeta,  Elon Musk este mai degrabă mânat de un complex al superiorității și al salvatorului decât de grija față de bunăstarea umanității.

Însă recent, imaginea ta publică atât de atent și minuțios creată începe să se destrame. iar oamenii încep să-și dea seama că nu ești decât un alt individ narcisist și bogat care cerșește atenție.

Tesla își câștigă banii pe seama angajaților exploatați

Anonymous continuă cu evidențierea condițiilor de lucru inumane din cadrul fabricilor Tesla. Dezinteresul lui Musk față de bunăstarea umanității este evidentă și „reiese din modul în care își tratează angajații care au îndurat condiții teribile vreme de ani buni”.

Grupul face astfel referire la un articol intitulat „Elon Musk forțează angajații fabricilor Tesla peste limită pe măsură ce profiturile cresc.” Conform articolului folosit de către Anonymous, mai mulți angajați ai fabricilor companiei spun că Tesla le pune sănătatea și siguranța în pericol, pe fondul maximizării profiturilor.

Totodată, Anonymous a făcut referire și la un articol The Times, care aduce în discuție exploatarea copiilor în minele de litiu, articol intitulat „Blood Batteries.”

anonymous elon musk

[Nepăsarea] este evidențiată și de exploatarea copiilor, care muncesc în minele tale de litiu de peste mări, minerit care distruge și mediul înconjurător. Ai exprimat în public faptul că ai fi dispus să înscenezi lovituri de stat pentru a plasa dictatori la conducerea regiunilor unde sunt minate produsele tale toxice.

Într-un alt articol, se ironizează modul în care Musk se autoproclamă „Împăratul de pe Marte”, planeta pe care Anonymous spune că magnatul trimite oameni fără să-i pese că aceștia vor muri.

Fanii tăi ignoră aceste probleme pentru că aleg să se concentreze pe binele pe care proiectele tale îl pot aduce lumii. Nu ești singurul cu aceste planuri, iar competiția crește pe zi ce trece. Există multe alte companii care lucrează la explorarea spațiului și la dezvoltarea vehiculelor electrice. Tu pur și simplu ești singurul CEO care și-a câștigat un cult pe seama shitposting-ului și prin trolling-ul de pe social media, adresat lumii întregi.

(Aproape toate) veniturile companiei provin de la subvențiile guvernului, nu de la vânzarea de mașini

Următorul aspect pe lista Anonymous se leagă de modul în care Tesla își face banii. „Mulți încep să-și dea seama că marea parte a profitului obținut de Tesla nu provine din vânzările de mașini, ci este oferit de către stat, care vinde creditele de pe taxele emisiilor de carbon pentru așa-zisa ta inovație a energiei curate”.

Tehnic, inovația aceasta nu îți aparține, pentru că, de fapt, tu nu ești fondatorul Tesla. Tu doar ai cumpărat compania de la doi oameni mult mai inteligenți decât tine.

Cele două persoane la care se referă Anonymous sunt Martin Eberhard și Marc Tarpenning. Afimațiile grupului se leagă de un interviu din cadrul CNBC, unde Tarpenning spune că Elon Musk a fost un investitor. „Și-a exprimat suportul de la bun început, dar nu el a fost fondatorul. Noi am început asta.” Martin Eberhard a venit în completarea colegului său, subliniind adevărul: „Să fiu sincer, Elon a reușit să facă multe lucruri extraordinare… Dar nu sunt sigur de ce a ținut morțiș să spună și că el a fost fondatorul, când n-a fost. Nu înțeleg.”

Fondatorii Tesla
Cei doi fondatori Tesla, Martin Eberhard și Marc Tarpenning

Guvernul, Tesla și Bitcoin

Internetul a explodat atunci când Tesla a cumpărat Bitcoin și a deschis posibilitatea de a cumpăra mașinile electrice ale companiei cu Bitcoin. Brusc, după două luni, Tesla a oprit această variantă, după ce și-a exprimat îngrijorarea cu privire la mediul înconjurător, afectat de consumul de energie de pe urma minatului de criptomonede.

Clipul postat de Anonymous se leagă și de acest subiect, iar grupul îl acuză pe Elon Musk de ipocrizie. Dacă este să ne luăm după cele spuse, Magnatul, implicit compania, pretinde că-și dă interesul pentru o metodă mai eco-friendly doar atâta vreme cât primește acele fonduri de la guvernul Statelor Unite.

tesla bitcoin

Anonymous consideră că această discuție se bazează pe un argument subdezvoltat. Grupul este de părere că această temă este foarte nuanțată și că este necesară o cunoaștere complexă și aprofundată a modului în care fenomenul de power grids funcționează și a modului în care energia în exces este irosită de companii și ochită de mineri.

Tesla a făcut mai mulți bani ținând Bitcoin vreme de două luni decât a făcut cu vânzarea de mașini vreme de ani buni. Este foarte posibil ca acești Bitcoin să fi fost cumpărați chiar cu banii oferiți de guvern.

Lumea a început să-și dea seama de încercările disperate ale lui Musk de a centraliza și de a controla minatul de Bictoin. Pe 24 mai, președintele Tesla s-a întâlnit cu minerii profesioniști din America de Nord. În cadrul întrevederii, aceștia au fost de acord să fondeze Bitcoin Mining Council, iar decizia a fost privită de mulți drept o încercare oficială de a centraliza și de a menține monopol asupra întregului fenomen de Bitcoin mining.

Ba mai mult, Anonymous îl acuză pe Musk de distrugerea micilor afaceri ale investitorilor, ale căror singură sursă stabilă de venit se trăgea din Bitcoin. Armele în cauză? Păi… Meme-urile și postările de pe Twitter.

Citind comentariile la postările tale de pe Twitter, se pare că joaca ta cu piața crypto a distrus vieți. Milioane de investitori retail se bazau pe câștigurile sub forma criptomonedelor pentru a-și face un trai mai bun. Tu nu vei înțelege niciodată asta, pentru că te-ai născut pe pământurile valoroase ale unei Africi de Sud devorate de apartheid și nu ai nici cea mai vagă idee despre cum este să te zbați ca să câștigi un ban.

Acestea de mai sus se referă la un articol care menționează faptul că familia lui Elon obișnuia să dețină o mină de smarald în Zambia.

Pe măsură ce oamenii care muncesc din greu își văd speranțele distruse de postările tale răzgâiate, tu continui să-i batjocorești prin meme-uri trimise din confortul uneia din vilele tale de milioane de dolari.

„Tu ai impresia că ești cel mai deștept om din lume, dar ți-ai găsit nașul. We are anonymous. We are Legion. Expect Us.”

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button