MORE

Anita Sarkeesian, provocata la dezbatere in cadrul E3

Daca esti gamer si te indentifici cu acest cuvant, Anita Sarkeesian si intreaga miscare anti-gamergate are o problema cu tine. Cu tine si cu oricine care se asociaza cu aceasta miscare care militeaza pentru transparenta si etica in cadrul jurnalismului de gaming. Pentru ca, asa cum multe publicatii „ilustre” au pus problema, gamerii sunt morti!

Criticii Anitei Sarkeesian sunt multi si extrem de vocali, de cele mai multe ori reusind sa calce pe coada orice individ care a pus mana pe o carte si stie sa foloseasca internetul. A fost demonstrat ca nu a pus mana pe jocuri in viata ei, dar face asta doar pentru un castig financiar. A fost dovedit, chiar cu material video, ca a trebuit sa invete despre mediul pe care chipurile il „critica” si lista este lunga. MrRepzionSargon of AkkadThunderf00tThe Amazing Atheist sau Shoe0nHead sunt doar cateva canale care au dezvoltat o pasiune din a infirma orice spune Anita Sarkeesian. Totusi, printre criticii mai bine argumentati si cu o diploma mai sanatoasa in portofoliu este si Milo Yiannopoulos, un jurnalist britanic care, printre altele este si un sustinator GamerGate. Anita Sarkeesian

Ei bine, Milo tocmai a lansat o provocare la o dezbatere in cadrul E3-ului de anul acesta Anitei Sarkeesian, cu tema sexismului in jocurile video. Ba chiar a fost extrem de generos, oferind-se sa doneze 5000 de dolari unei campanii in care crede Anita Sarkeesian, doar daca participa la dezbatere. Mai mult, a lasat-o sa aleaga pana si moderatorul dezbaterii, mergand atat de departe inca sa spuna „ma poti combate sau da in judecata daca nu am dreptate”. Cine stie, poate Anita chiar va accepta provocarea. Dar nu credem, pentru ca este mult mai usor sa iti „moderezi comentariile” si sa te inchizi intr-o camera in care doar vocea ta se aude, iar orice idee care iti combate „ideologia” este automat catalogata ca sexism si misoginism.

Articole asemanatoare

Back to top button