MORE

Angajatii Yahoo pierd speranta

Cu decenii in urma, Yahoo era sinonim cu succesul in era internetului. Dar in ultima vreme, compania nu o duce tocmai bine, probabil pentru ca Google s-a intamplat sa apara ca de nicaieri, cu un motor de cautare in locul unui portal.

Conform unor angajati care au discutat cu publicatia New York Times in anonimat,(pentru ca dezvaluirea de informatii despre Yahoo ar duce la concedierea lor si multe alte probleme de ordin legal) forta de munca si-a pierdut increderea in conducerea companiei. Doar 34%  dintre angajati inca mai spera ca Yahoo sa isi revina, restul fiind preocupati acum cu cautarea altor locuri de munca si asteptand sa fie concediati pentru a putea primi platile compensatorii.

Speranta a scazut atat de mult pe parcursul ultimilor ani, incat o treime din angajati au plecat de la Yahoo in ultimii ani, compania cheltuind milioane de dolari in prime pentru a incerca sa ii convinga sa ramana.

Cu toate acestea, Yahoo tot trebuie sa se descotoroseasca de o parte din angajati, pentru a reduce costurile sale de operare. Nu este tocmai clar cine va fi concediat, planul de restructurare urmand sa fie dezvaluit pe parcursul acestui an.

Planul initial era ca Yahoo sa scape de investitia sa de mai bine de 25 de miliarde de dolari pe care o are in compania Alibaba, dar s-a renuntat la asta aceasta idee in favoarea reducerii personalului.

Va ajusta asta Yahoo sa revina in top? Considerand ca unii investitori cer si demisia CEO-ului actual, Marissa Mayer, probabil ar trebui sa va diversificati providerii de e-mail, ca nu cumva sa sfarsiti ca toate acele site-uri facute pe Geocities.

[NY Times]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button