ȘtiriTech&IT

Angajații Google critică lansarea chatbot-ului Bard

În ultima vreme pare că toată lumea a dezvoltat un soi de chatbot bazat pe AI, iar printre cele mai noi astfel de unelte se numără Bard de la Google. Doar că nu toată lumea este la fel de încântată de nebunia asta cu inteligența artificială. Conform unui raport realizat recent, angajații companiei au făcut presiuni interne împotriva lansării chatbot-ului, numindu-l oricum, numai bun nu.

Încă de prin Februarie, ăștia de la Google au forțat lansarea lui Bard. Probabil ca să le ia fața celor de la Microsoft care încearcă să ne convingă în continuare că Bing e și el bun la ceva. Și așa a apărut Bard, un chatbot care a fost prezentat unui grup restrâns de oameni cu experiență în domeniu și… a eșuat spectaculos, lăsându-i pe toți mai repede plictisiți decât impresionați. Cu toate astea, compania a decis să ducă proiectul mai departe.

Doar că toată mișcarea asta de forțe s-a întâmplat fără acceptul tuturor celor implicați în proiect. Conform celor de la Bloomberg, 18 angajați și foști angajați ai Google au fost împotriva lansării. Motivul ține de natura experimentală a aplicației. Bine, acum nu cred că e cazul s-o dăm în teorii ale conspirației sau chestii de genul. Dar până la urmă, dacă oamenii care dezvoltă tehnologia asta, susțin că nu este gata de lansare, cred că mai-marii companiei ar trebui să îi asculte. Și nu cred că e vorba despre softul în sine, cât despre imaginea Google, care ar putea avea de suferit..

Cu toate astea, eu unul nu înțeleg de unde a explodat chestia asta cu boții de chat – adică nu este ceva apărut peste noapte, mai ales că mulți dintre noi am interacționat măcar odată cu CleverBot și alte aplicații de genul. Dar acum, odată cu ChatGPT, pare că s-a aprins un beculeț în gândirea colectivă a marilor companii tech și brusc, e cool să investești în AI.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button