GamingPC&ConsolesTech&IT

Angajații Activision-Blizzard, șocați de amploarea concedierilor

La puțin timp după ce Activision-Blizzard a anunțat câștiguri record și a disponibilizat 800 de persoane, efectul acestei măsuri începe să se facă simțit din ce în ce mai clar. Un reportaj al celor de la Kotaku include declarații adunate de la mai mulți foști și actuali angajați ai Blizzard, unul dintre aceștia descriind scenele de după aflarea veștilor ca o „baie de sânge”, cu mult mai multe concedieri decât se așteptau oamenii. Astfel, au fost afectate departamente precum cele de publishing, esports și suport pentru studiouri din mai multe țări. Se pare că două studiouri sunt de altfel în prag să fie închise – King din San Francisco și cel pentru jocuri mobile Z2Live.

Pe Twitter, inițiativa de sindicalizare a industriei jocurilor, Game Workers United, a cerut public demisia directorului Activision-Blizzard, Bobby Kotick, acuzându-l de „furt” pentru că a câștigat un salariu anual de aproape 30 de milioane de dolari, în timp ce a concediat sute de angajați.

Un fost angajat al Blizzard pe nume Jordan Mallory, a descris de altfel pe site-ul Fanbyte unele dintre practicile discutabile din trecutul companiei. Una dintre acestea se pare că a fost concedierea a sute de oameni în 2012 și reangajarea lor ca și contractori fără beneficii, ceea ce însemna că urmau să lucreze pentru mai puțini bani.

Nici fansite-urile Blizzard nu sunt imune la ultimele măsuri. Cofondatorul BlizzPro, de exemplu, a lăsat de înțeles că mai multe aspecte negative din cadrul companiei erau evidente încă de la BlizzCon 2018. Site-ul nu va fi închis deocamdată, dar echipa spune că nu își regăsește pasiunea pentru jocurile Blizzard și încurajează oamenii să migreze către un site tehnic partener, semn nu tocmai încurajator pentru comunitate.

Într-o notă mai optimistă, se pare că mai multe studiouri oferă oportunități de angajare pentru cei disponibilizați. Printre acestea se numără Daybreak, ArenaNet, Square Enix, Intrepid și Funcom.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button