MORE

Android Wear 2.0 ofera independenta ceasului

Ceasurile inteligente inca nu sunt tocmai la nivelul la care publicul l-ar dori, in mare parte pentru ca majoritatea sunt doar telecomenzi foarte ineficiente pentru telefoanele din buzunar. Dar generatiile viitoare vor schimba asta.

Google a dezvaluit ca Android Wear 2.0 va permite in sfarsit dispozitivelor de tip Smartwatch sa functioneze in totalitate independent de prezenta unui telefon mobil.

In noua varianta a sistemului de operare, ceasurile vor fi capabile sa se conecteze pe cont propriu la retele wireless sau GSM pentru a descarca aplicatii si pentru a sincroniza datele acelor aplicatii intre dispozitive multiple.

Android Wear 2.0 aduce si numeroase alte imbunatatiri, cum ar fi suport pentru o tastatura QWERTY, suport pentru o recunoastere mai buna a scrisului de mana si abilitatea de-a lansa aplicatii direct de pe ecranul principal al ceasului. Functia cea din urma aparent nu era disponibila pana acum, ceea ce chiar pune sub semnul intrebarii folosirea practica a unui Smartwatch Android din generatia curenta.

Dezvoltatorii au pana la toamna sa isi pregateasca aplicatiile pentru Android Wear 2.0, atunci fiind programat pentru lansare noul standard pentru toate ceasurile inteligente care se folosesc de sistemul de operare produs de catre cei de la Google. Desigur, in cazul in care conceptul de tehnologie purtabila va merge dincolo de ceasuri, sistemul de operare va putea fi folosit si pentru alte categorii de dispozitive.

[Mashable]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button