Știri ITRSS PaginaDeMediaSecuritate

Android vs iPhone – Ce telefon este mai usor de spart de catre politie?

Din cand in cand, autoritatile sunt nevoite sa sparga telefonul unei persoane ca parte a unei investigatii. Se pare ca odata cu imbunatatirea tehnicilor de criptografie si atentia acordata securitatii datelor, aceasta sarcina este mult mai grea. Acesta este si motivul pentru care s-a adus iarasi in discutie legea care prevede o portita de acces pentru autoritati. De au aparut si multe discutii contradictorii: unii spun ca ar fi de ajutor, in timp ce altii spun ca este un risc pentru securitatea individului.

Majoritatea acestor discutii pleaca insa de la iPhone, dar se pare ca lumea priveste lucrurile gresit. Aparent telefoanele produse de Apple sunt mai usor de spart decat cele care ruleaza Android. Intr-un raport realizat de Vice, Detectivul Rex Kiser din Departamentul de Politie Fort Worth, spune ca telefoanele cu Android moderne sunt mai greu de spart decat iPhone-urile.

Noile sisteme de operare sunt mai greu de patruns. Cred ca multe dintre aceste companii incearca sa ne faca treaba mai grea in mod intentionat sub pretextul securitatii clientilor. In acest moment putem sparge securitatea unui iPhone, dar anul trecut asta nu era posibil. Android-ul a inceput sa ne puna piedici si a devenit mai greu de patruns.

Rex Kiser, Fort Worth PD

Aceasta afirmatie este sustinuta si de Cellebrite, o companie specializata in spargerea sistemelor de securitate de pe telefoanele inteligente. Acestia pot deschide un iPhone X sau mai vechi cu usurinta, insa in cazul lui Google Pixel 2 sau Galaxy S9, compania nu poate extrage foarte multe date, iar Huawei P20 Pro s-a dovedit imposibil de spart. Bine, nimic nu este de neinvins, dar anumite dispozitive cu Android necesita mult mai multa munca pana cedeaza.

Este un fapt cunoscut ca Apple investeste foarte mult timp in securitatea telefoanelor sale. Chiar si asa, autoritatile pot trece cu usurinta de straturile de securitate de pe iPhone. Desigur, aceasta situatie se poate schimba. dar momentan mingea e in tabara Google.

Articole asemanatoare

Back to top button