MORE

Android primeste un update mare de securitate

Cea mai recenta varianta a sistemului de operare Android, varianta 6.0 Marshmallow, este foarte avansata, interesanta, utila, practica, dar are si o mici probleme de securitate. Unele prezenta inca de la varianta 5.1. Majoritatea sunt legate de modul in care Android proceseaza fisierele media, iar unele sunt legate pana si de folosirea unei aplicatii terte de alarma. Cu ajutorul comunitatii si a catorva angajati, Google a reusit in cele din urma sa rezolve aceste probleme masive.

In mod normal, din cauza modului in care functioneaza media-serverul din Android, se poate realiza malware care duce la coruperea unei zone de memorie, care apoi permite preluarea controlului asupra dispozitivului. Acest gen de malware poate fi livrat prin mai multe metode, nu doar prin descarcarea fisierului „NuSuntUnVirusJur.apk”. Aceasta vulnerabilitate era exploatata de MMS-uri sau chiar de media care rula in browser.

Eh, de acum inainte nu ar trebui sa va mai speriati de asta, pentru cel mai nou update de securitate le rezolva. Acesta este disponibil acum pentru dispozitivele Nexus… si la Sfantul Asteapta pentru cei care au orice alt fel de telefon Android. Pentru ca producatorii de telefoane mobile tind sa fie la fel de punctuali cu update-urile de securitate precum un… in esenta nu prea sunt lucruri care sa fie mai putin punctuale cu update-urile de Android ca un producator de telefoane mobile.

Desigur, au fost rezolvate si alte vulnerabilitati, legate pana si de driverul de display. Daca vreti o lista foarte lunga si completa, vizitati link-ul de mai jos.

[Google]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button