MORE

Android N Preview este acum disponibil

Urmatoarea iteratie a sistemului de operare Android este acum disponibila ca un preview pentru dezvoltatori. Aceasta este Android N, si chiar daca nu sunteti dezvoltatori tot puteti sa il instala acum, daca aveti un dispozitiv compatibil.

Cei care au un: Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C sau un General Mobile 4G pot pur si simplu sa se inregistreze la acest test si vor primi Android N ca un update.

Iar fiecare actualizare a sistemului de operare se va face in acelasi fel, fara nevoia de-a instala manual fisierele. Cu putin noroc, avem aici un semn ca Android va putea fi actualizat mai usor pe viitor, din moment ce acum majoritatea producatorilor de telefoane inca mai vand modele cu Android 4.4 care nu vor primi in veci vecilor un update.

Aceasta este cea mai timpurie lansare a unui test pentru sistemul de operare Android din istoria sa. Avand in vedere ca va fi lansat abia pe la toamna, ar fi timp amplu acum pentru testarea si imbunatatirea sa.

Ce imbunatatiri aduce Android N? Una dintre cele mai importante este Split Screen Multi-Tasking. Din moment ce numai telefoanele oribile au ecrane cu rezolutii mai mici de VGA, nu strica abilitatea de-a folosi mai multe ferestre simultan pe ecran si de a le redimensiona.

android-n- - 3

Alte schimbari includ o varianta imbunatatita de Doze, care va permite telefonului sa adoarma oricand ecranul este oprit, nu doar atunci cand telefonul sta pe loc. Android N ar trebui sa se foloseasca mai bine de resursele telefonului/tabletei, va adauga suport pentru Java 8, si mai multe lucruri vor fi anuntate la Google evenimentul I/O din luna mai.

[The Verge]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button