TECHTech&IT

Android Messages primește în sfârșit o variantă de web

Clientul implicit de mesagerie pe Android – „Messages” – tocmai a primit un client Web. Google a anunțat lansarea sa pe blogul oficial Google, care spune că „Messages for Web” se va lansa pentru toată lumea săptămâna următoare.

Android Messages a început ca o simplă aplicație de SMS dar, odată cu clientul Web, acesta devine al nouălea serviciu de mesagerie online al companiei Google, după Google Talk, Google Voice, Buzz, Google+ Messenger, Hangouts, Spaces, Allo și Hangouts Chat.

Am auzit pentru prima dată despre Messages for Web acum două luni, când a fost anunțat că serviciul de mesagerie numărul 7 al companiei Google – Google Allo – urma să fie abandonat după doar un an și jumătate de la lansare. Cu Allo mort, echipa s-a mutat la Android Messages pentru a se concentra pe îmbunătățirea aplicației cu unele dintre cele mai bune caracteristici Allo, cum ar fi această interfață Web. Din moment ce mesajele Android sunt doar o aplicație SMS / RCS, aceasta înseamnă că Google va ceda în mod esențial controlul mesajelor pe Android operatorilor de telefonie și va renunța la construirea unui serviciu de mesagerie peste acesta.

Site-ul pentru Android Messages, Messages.android.com, este acum online, iar dacă actualizarea corespunzătoare a serverului este live pentru aplicația de pe telefonul vostru, veți putea să apăsați pe butonul de meniu din Messages și să deschideți „Messages for Web”. La fel ca și Google Allo, Android Messages folosește în mod ciudat un sistem de conectare bazat pe coduri QR în loc de contul vostru Google, care are un dezavantaj major de a se putea conecta la un singur computer în același timp. Este legat de numărul vostru de telefon, așa că ar trebui să țineți cu dinții de el dacă schimbați operatorul. De asemenea, nu puteți să-l utilizați dacă telefonul este închis, deoarece nu vă veți putea conecta.

La fel ca toate eforturile recente de mesagerie ale Google, funcționalitatea mesajelor este mult mai rea decât Google Hangouts, sistemul de mesagerie pe care se presupune că îl va înlocui. Google Hangouts are deja asistență Web prin Gmail.com și hangouts.google.com, iar Hangouts este legat numai de contul vostru Google, puteți fi conectat simultan la mai multe dispozitive – telefoane sau computere. Din moment ce mesajele Android au doar un client Web, nu există nici o modalitate ușoară de conectare a unui computer non-stop, așa cum este posibil cu aplicația pentru Chrome a lui Hangouts.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button