MORE

Android M devine Android Marshmallow

Numele de cod pentru varianta nouă a lui Android a fost dezvăluit, si este… Marshmallow. Continuând tradiția de a numi edițiile sistemului de operare după „gustări dulci” ordonate alfabetic, Google a decis ca litera M să vină de la Marshmallow, un fel de bezele, pentru cei curioși. Cei de la Google au schimbat inclusiv mascota din fata sediului central din California, mascota avand acum in mana o bezea.

Anunțul a fost făcut ca o parte dintr-un scurt documentar despre obsesia companiei pentru dulciuri ce acum decorează curtea sediului Google. Varianta publică a lui Marshmallow ar trebui să fie disponibilă în luna noiembrie. Când exact veți putea face un update la noul Android depinde în mare parte de producătorii de telefoane mobile și operatorii rețelelor, Google neavând un control la fel de puternic asupra dispozitivelor pe care este folosit sistemul de operare precum are Apple.

Android M a fost dezvaluit in cadrul conferintei Google I/O, iar cei care au dispozitive Nexus isi poti instala versiunea Developer de ceva vreme, dar trebuie sa suporte bugurile aferente. Android M va avea o optimizare mult mai buna, mai ales la consumul de memorie RAM si baterie. Android M va suporta nativ si cititorarele de amprenta, si tot pentru securitate acesta va avea un App Permision Manager care va permite sa controlati fiecare serviciu folosit de catre o aplicatie sau alta.

Pentru dezvoltatori, SDK-ul pentru Android 6.0 Marshmallow este asa cum spuneam, deja disponibil, așa că majoritatea aplicațiilor ar trebui să fie actualizate la timp pentru lansarea sa.15 - 1

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button