MORE

Android Lollipop este din ce in ce mai popular!

Piata terminalelor motorizate de Android este din ce in ce mai segmentata, sistemul de operare celor de la Google numarand inca telefoane pe care se regaseste Ice Cream Sandwitch sau Froyo. Bine, la drept vorbind cota de piata a acestora este mica, dar Android Lollipop este acum punctul central al strategiei Google, si este instalat pe din ce in ce mai multe terminale.

Daca pana in trecut Android Lollipop era o linie in placinta feliata ce reprezinta piata Android, acum OS-ul a devenit mult mai popular, reusind chiar sa acapareze… un umil 9% din piata telefoanelor ce functioneaza cu Android.

Chiar daca discutam despre un procent relativ mic, comparativ cu KitKat care inca este o forta in aceasta piata, avand 39.8% din ea, ascensiunea lui Lolipop prevesteste numai lucruri bune.

Sunt multe lucruri care recomanda noul sistem de operare Android, iar noile update-uri par sa fie croite pentru o experienta mult mai agreabila pentru utilizator. Pe langa asta, cei care fac upgrade, de obicei au deja un terminal compatibil cu Android Lollipop. Dar discutam inca despre o piata extrem de segmentata, asa cum spuneam si la inceput. Atat de segmentata incat Froyo inca detine 0.3% din piata, iar Gingerbread are un 5.7%, sisteme de operare cu reale probleme, atat de securitate, cat si de functionalitate.

Articole asemanatoare

Back to top button