MORE

Android Factory Reset nu sterge in totalitate datele!

Atunci cand alegi functia de  Android Factory Reset pe un terminal mobil si nu numai, te astepti ca toate informatiile sa fie sterse si… imposibil de accesat ulterior. Aparent, lucrurile nu stau chiar asa, avand in vedere ca un grup de cercetatori de la Cambridge au demonstrat ca functia nu numai ca nu sterge datele, ba chiar parte din informatii poate fi recuperata, facand functia… inutila.

Sarind peste teoria conspiratiei, care deja a aparut pe internet cum ca aceasta functie a fost pusa acolo de catre NSA (si de catre reptilieni, evident), adevarul este ca aceasta problema nu poate fi pusa in totalitate in spinarea celor de la Google, acestia fiind totusi partial vinovati. Conform studiului 500 din cele 630 de milioane de terminale ce ruleaza Android au aceasta problema, datele de pe acestea fiind supuse acestor riscuri.

Cercetatorii s-au concentrat pe versiuni de la Android 2.3 pana la 4.3 si in toate cazurile s-au putut recupera informatiile de pe telefoane, chiar daca acestea se aflau in spatele unei criptari. Iar aici discutam despre contacte, mailuri, fotografii, clipuri video si informatii de logare pentru aplicatii etc.

Nu este ceva nemaiauzit, asta pentru ca softul de recuperare nu este atat de „NSA” (sau NASA) pe cat pare, versiuni comerciale existand pe piata in acest moment. Cel mai probabil, problema vine de la producatori care nu incarca driverele necesare pentru a sterge complet informatia de pe unitatea flash sau de pe cardul SD. Practic oricine detine o versiune de EaseUS Data Recovery poate sa iti acceseze terminaul daca driveriele necesare nu au fost instalate. Pentru cei doritori sa afle daca telefonul lor este expus la acest pericol, aici gasiti lista telefoanelor. Trebuie doar sa-l indentificati in cele zece pagini ale studiului. Ca o mica mostra, printre acesea se numara Samsung Galaxy S Plus, S ( 25 de milioane de terminale vandute) and S2 ( 40 de milioane de terminale vandute ), HTC Sensation XE etc.

Articole asemanatoare

Back to top button