Telefoane

Android este cel mai popular sistem de operare de pe internet

Deși Windows continuă să fie cel mai popular sistem de operare pe desktop, statisticile pentru utilizarea internetului spun acum o altă poveste.

Numărul de dispozitive conectate la internet care folosesc sistemul de operare Android au început să rivalizeze serios platforma dominantă. Ultimele statistici arată că, în luna martie 2017, Windows a încetat să mai fie la putere, chiar dacă o face cu doar o fracțiune de procent. Această tendință foarte probabil se va accentua, din moment ce oamenii care au nevoie de un PC au deja unul, iar cei care vor doar să navigheze pe internet ori se folosesc de un telefon/tabletă Android, ori de un dispozitiv iOS/MacOS.

Statisticile aferente au fost colecționate de Stat Counter, care oferă numeroase alte statistici în cazul în care sunteți curioși.

Motivul din spatele acestei reușite pare să fie popularizarea telefoanelor Android în piața asiatică, în special India și China, care cumulativ au o populație aproape dublă față de SUA și Europa la un loc. Iar din moment ce un telefon este mult mai ieftin decât un PC, nu prea este mare mister pentru ce ar opta o piață emergentă.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button