Telefoane

Android 8 va elimina problemele de spațiu insuficient la update-uri de OS

Este imposibil să nu fi fost nevoiți la un moment sau altul să ștergeți până și ultimul joc de pe telefon, doar pentru a putea avea loc să instalați un update al unui serviciu Google. Eh, acea epocă întunecată pare că se află la sfârșit, fiindcă Android 8 este însoțit de câteva noutăți.

În primă fază, sistemul de operare implementează o variantă nouă de update pentru fișierele proprii. Varianta specificată de Google se folosește de două partiții de sistem, una activă și una inactivă. Acesta este standardul de la Android 7. Iar acum acest standard merge cu un pas mai departe, la care datele necesare pentru un update sunt descărcate direct în partiția inactivă, necesitând doar 100kb de stocare în zona de date accesibilă utilizatorului, în loc de până la 1GB, ca până acum.

A doua fază țintește Google Play Services, ce va funcționa într-un mod similar până și pe Android 7, mulțumită unui nou update. Desigur, pentru ca serviciul să funcționeze astfel, și să nu mai ocupe loc degeaba la fiecare update, va trebui să aveți un telefon ce chiar se folosește de două partiții de sistem, ceva ce nu veți găsi prea des în afara dispozitivelor Pixel.

Important este că update-urile vor fi mai line pe viitor. Nu că ar conta acum la fel de mult, când poți obține un telefon cu 16GB de stocare cu un efort financiar minim. Dacă această soluție era implementată pe vremea când cele cu 4GB de stocare erau la putere, chiar ar fi fost ceva important.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button