Telefoane

Android 8 include protecție de Boot Loop

Dacă aveți tendința să tot gâdilați telefonul vostru Android, sau pur și simplu aveți ghinionul de-a avea un dispozitiv instabil, probabil ați tot observat că mobilul dă să pornească, dar nu prea reușește.

Efectul se numește un Boot Loop, sistemul de operare încercând să inițieze hardware-ul, dar tot dând de o problemă pe parcurs. În loc să renunțe, încearcă iar, până ce consumă bateria. Câteodată își revine, adesea nu. Dar de la Android 8.0 Oreo, veți avea ceva unelte incluse menite să adreseze aceste probleme.

Android 8 Oreo include of funcție numită Rescue Party. Aceasta se activează automat atunci când detectează că ori o aplicație de sistem care se blochează de mai bine de 5 ori în 30 de secunde, ori dacă detectează că serviciul de bază system_server se restartează de 5 ori în 5 minute. Când intră în efect, funcția va pune prioritate pe o serie de acțiuni menite să ajute dispozitivul să negocieze mai bine problema, restaurând setările implicite pentru aplicațiile responsabile și devenind progresiv mai „agresivă” pe parcurs. Dacă nu reușește să intre în sistemul de operare, atunci va trimite utilizatorul către modul de recuperare, de unde poate fi efectuată o resetare la varianta din fabrică a sistemului de operare.

Dacă nici asta nu rezolvă problema, atunci este clar ceva în neregulă la nivel hardware, așa că problema nu poate fi rezolvată prin software. Rescue Party oricum nu va putea adresa toate problemele software, dar se va strădui cum poate mai bine.

[XDA-Developers]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button