Telefoane

Android 8.0 Oreo – ce aduce noul sistem de operare Google

Google a dezvăluit Android 8.0 Oreo, următoarea versiune a sistemului de operare pentru smartphone. Este o lansare importantă pentru că vine înainte de lansarea lui iOS 11, în contextul în care nu mai există competiție reală de la un alt sistem de operare.

Pe scurt, este un sistem de operare mai smart, mai rapid, cu multe îmbunătățiri. Google spune că Android 8.0 Oreo este de două ori mai rapid decât versiunea 7.0 Nougat. De asemenea, activitatea din background, care consumă bateria telefonului chiar și când este nefolosit, este acum redusă la maxim. Sperăm cu toții la autonomie mai mare, iar producătorii hardware nu reușesc să aducă baterii mai bune. Așa că optimizările la nivel de sistem de operare sunt binevenite.

Noul Android aduce un mic redesign, noi emoji pentru o comunicare mai ușoară, dar și noi tipuri de notificări de la aplicații. De asemenea, este un focus masiv pe securitate IT, un punct slab în general pentru Android. Următoarea versiune încorporează Google Play Protect, un sistem care detectează și blochează aplicațiile malware.

Google Play Protect va scana aplicațiile pe care vrei să le instalezi și te va anunța dacă sunt eventuale probleme. Google Play are acum peste 50 de miliarde de aplicații și le scanează continuu pentru a descoperi eventualele tentative de atac informatic. Aplicația de securitate rulează mereu în background, dar dacă aveți dubii o puteți porni și voi să scanați o aplicație care pare mai ciudată.

Pentru varianta integrală a acestui articol, vă rugăm să vizitați ComputerBlog.ro

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button