MORE

Android 6 va fi mai securizat ca predecesorii sai

Google are de gand sa oblige producatorii de telefoane mobile sa se foloseasca din plin de functiile de securitate pe care le are Android 6.0 Marshmallow, din moment ce acum nu prea au scuze sa le mai ignore.

Aceste masuri de securizare sunt criptarea stocarii, respectarea standardelor pentru senzorii de amprente, si verificarea fazei de boot.

Functia de criptare este prezenta in Android de cativa ani, insa nu era tocmai evidentata sau grozava, deoarece la nivel de hardware un telefon nu avea tocmai capacitatea necesara pentru a-si pastra acelasi nivel de performanta. dupa criptare. Dar acum ca in mare parte fiecare telefon nou este echipat cu un procesor de 64 de bit ARMv8-A, criptarea nu mai este o problema. Ca urmare, fiecare telefon nou, care foloseste Android 6, va avea ca standard criptarea activata. Google ii va obliga pe producatori sa o activeze. Criptarea aceasta va insemna ca datele voastre vor fi in siguranta. Desigur, asta daca aveti un telefon capabil sa se foloseasca de ea, care pe langa acel procesor mai necesita si o viteza de transfer pentru stocare mai mare de 50MB/s.

Apoi, senzorul pentru amprente ar trebui sa fie suportat. Google incurajeaza folosirea acestor senzori si sa respecte cu strictete criteriile maxime admise pentru erori. Senzorul nu poate oferi din greseala acces unei persoane neautorizat in mai mult de 0.002% din cazuri, si nu poate refuza accesul unei persoane autorizate in mai mult de 10% din cazuri. Functia de citire a unei amprente trebuie sa fie securizata, iar datele de recunoastere trebuiesc criptate.

In cele din urma, Android 6 va trebui sa faca boot intr-un mod sigur, prin folosirea functiei dm-verity. Astfel se va verifica fiecare pas implicat in activarea componentelor unui telefon si incarcarea software-ului necesar pentru functionarea sa. Functia nu poate fi activata daca faceti upgrade la Android 6 pentru un telefon care anterior nu avea Verified Boot activ, deoarece acel dispozitiv nu poate fi complet verificat ca fiind de incredere.

Aceste schimbari vor fi implementate in urmatoarele dispozitive care vor fi lansate in urmatorii ani, fie ca folosesc Android 6 sau ce ar urma dupa el.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button