MORE

Android 4.4 KitKat pierde teren

Daca vreti o dovada clara ca Android are nevoie de un mod nou prin care sa fie distribuite iteratiile sale, cele mai recente statistici ale sistemului de operare ar trebui sa va ofere un indiciu foarte bun.

Conform celor mai recente informatii oficiale, Android 4.4 KitKat nu mai este cea mai populara varianta a sistemului de operare. Desigur, inca este excesiv de popular, cu 31.6%, in mare parte pentru ca inca mai poti cumpara dispozitive noi care folosesc acest sistem de operare lansat in 2013. Faptul ca majoritatea acestor dispozitive nu permit un update la Android 5 cu siguranta nu ajuta.

Pe primul loc se afla totusi Android Lollipop, cele doua variante ale sale totalizand 35.4%. Cea mai noua editie, Marshmallow, se afla doar la 10.1% si probabil va ajunge tot pe la 30% peste vreo 3 ani, daca nu cumva Android 7 N va lua amploare.Android kitkat rules

Editia de anul acesta a sistemului de operare ar trebui sa permita, sau macar sa usureze, actualizarea sa automata, ceea ce ar putea insemna ca pe viitor nu vom fi nevoiti sa asteptam ca producatorul telefonului sa isi aminteasca sa faca un update.

[Android Developers]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button