Telefoane

Android 2.3 Gingerbread nu va mai fi suportat de Play Services

Am o veste proastă pentru cei care încă mai folosesc un telefon sau o tabletă cu sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread, în curând nu veți mai avea acces la variantele noi ale Play Services.

Google anunță că începând cu ediția 10.2 a Play Services, care va fi lansată la începutul anului viitor, nu va mai suporta Android 2.3. Minimul va deveni Android 4.0.1 Ice Cream Sandwich. Aplicațiile pe care le aveți deja vor continua să funcționeze și dacă nu faceți un update la serviciile Play, acestea încă vor mai funcționa, doar că nu ar trebui să vă așteptați la funcții noi sau ca orice update să mai poată fi instalat vreodată.

Ce e drept, cam era și timpul. În acest moment aproximativ 1.3% din telefoanele și tabletele din lume încă mai folosesc Android 2.3 Gingerbread, ceva ce tot acoperă câteva milioane de dispozitive, dar nu unele a căror utilizatori ar fi interesați de funcții noi. La urma urmei, hardware-ul pentru care acest sistem de operare a fost construit este deja vechi de mai bine de 5 ani de zile. A venit timpul pentru un upgrade.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button