TelefoaneȘtiriTech&IT

Android 14 se apropie! Toate informațiile pe care le avem noua versiune

Un nou update major al unui sistem de operare aduce după sine o grămadă de funcții noi și chestii de care putem să fim entuziasmați, pe lângă multitudinea de rezolvări pentru bug-uri și alte optimizări de genul. Și se pare că Android 14 nu va dezamăgi pe acest front. De la ce funcții noi va aduce Android 14 până la data de lansare, avem multe de discutat așa că hai să începem.

Ce-i nou în Android 14?

Înainte de toate, ca la orice astfel de material, toate informațiile de aici trebuie luate ca nimic mai mult decât speculații. Sigur, despre unele funcții au vorbit leakeri cu experiență și renume în domeniu, dar până când Google nu va prezenta oficial noul OS pe scenă nu vom putea fi siguri de nimic.

Astea fiind zise, se pare ca Google va îmbunătăți interfața Material You introdusă în Android 12. Compania a tot lucrat la asta în ultimii doi ani de când limbajul de design a fost implementat și trebuie să recunosc că îmi place foarte mult. Am lăudat interfața în cadrul recenziei mele pentru Pixel 7 Pro și mă bucur să văd că încă se lucrează la partea asta de aspect.

Pe lângă asta, un sistem de conexiune prin satelit pentru situațiile de urgență este așteptat pe noul Android 14. După ce Apple a dat startul cu asta, se pare că și Google vrea să implementeze un sistem similar. La fel, conexiunea prin satelit nu va funcționa decât în situații de urgență pentru apelurile la serviciile de salvatori.

Next up, o funcție foarte interesantă și care s-ar putea dovedi foarte utilă pentru creatorii de conținut la început de drum ar putea fi implementată pe Android 14. Vorbesc despre capabilitatea de a folosi telefonul pe post de webcam pe PC. Și în timp ce chestia asta se putea face cu ajutorul unor aplicații (care fie mergeau, fie nu), se pare că Android 14 va aduce această funcționalitate integrată în sistem.

Când iese și ce dispozitive sunt compatibile cu Android 14

Google sunt așteptați să țină conferința I/O undeva prin luna mai, moment în care și noua versiune de Android va fi prezentată oficial. După o perioadă de test, versiunea finală va ajunge și pe dispozitivele noastre. Da’ chiar, care sunt telefoanele care vor primi Android 14?

Ei bine, dată fiind natura sistemului de operare, nu putem spune cu exactitate ce telefoane vor primi Android 14, pentru că fiecare producător decide pentru el. Singurele telefoane despre care putem fi siguri sunt cele de la Google, mai exact seria Pixel. Cel mai probabil toate telefoanele mai noi de Pixel 4a inclusiv vor fi trecute la noul sistem de operare. Sigur, ne putem aștepta și ca multe telefoane Samsung să primească rapid noua versiune, dar rămâne de văzut exact care modele vor primi upgrade.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button