TelefoaneRSS PaginaDeMedia

Telefoanele ieftine vor fi mai rapide și mai eficiente grație lui Android 12 Go Edition

Android 12 începe să-și facă loc pe tot mai multe smartphone-uri, iar modele mai low-cost vor beneficia de varianta Go Edition a noului sistem de operare. Android 12 Go Edition pentru telefoanele mai slăbuțe va fi lansată în decursul anului următor, iar dacă ne luăm după cele spuse de Google, ea va ajuta dispozitivele să fie cu 30% mai rapide.

Pe hârtie, vorbim despre un spor de performanță cu 20% mai mare decât ceea ce s-a reușit în trecut cu Android 11 Go Edition. La noul OS se vor adăuga și animații mai fluide pentru navigare și pentru pornirea animațiilor. Dar haideți să vedem și ce avantaje mai practice aduce această variantă.

Android 12 Go Edition

Android 12 Go Edition –

În primul rând, dacă telefonul are probleme cu spațiul de stocare, sistemul de operare va putea gestiona eficient atât spațiul, cât și bateria, prin hibernarea inteligentă a aplicațiilor care nu sunt utilizate des. Vei putea folosi Files Go pentru a șterge orice fișier nedorit, cu posibilitatea de a-l recupera în siguranță după 30 de zile. Totodată, un update pentru aplicația Nearby Share te va ajuta să-ți transferi aplicațiile și serviciile de pe un dispozitiv pe altul fără un consum prea mare de date mobile.

 

La asta se adaugă și opțiunea de a traduce o pagină web cu ajutorul unui shortcut ce poate fi accesat din interfața aplicațiilor recent accesate. Însă noutățile acestea nu sunt singurele caracteristici interesante pentru cei care-și vor instala Android 12 Go Edition.

Android 12 Go Edition

Telefoanele low-cost care vor rula noul sistem de operare vor beneficia de îmbunătățiri pe partea de scuritate și privacy. Va fi introdus așa-numitul privacy dashboard, cu ajutorul căruia vei putea vedea toate permisiunile cerute alocate pentru aplicații. To prin acel dashboard vei putea anula dintr-un foc permisiunile nedorite, iar în continuarea acestui artificiu vei putea vedea în bara de notificări și dacă microfonul sau camera sunt active, sub forma unor indicatori.

OS-ul va oferi și opțiunea de a seta permisiunile pentru localizare ale aplicațiilor, astfel încât acestea vor colecta date numai despre locația aproximativă, în locul celei exacte. Ah, da, și cică vei putea crea un guest account temporar direct din lock screen, în cazul în care cineva vrea să se joace cu telefonul tău. Iar odată ce musafirii s-au plictisit să umble prin el, telefonul se va reseta automat.

Acest anunț Google privind Android 12 Go Edition a fost însoțit de niște numere impresionante. La nivel global, peste 200 de milioane de utilizatori se folosesc de un telefon care rulează Android Go Edition. Nu-i rău deloc, având în vedere că Go Edition există de doar patru ani, nu?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button