TelefoaneRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Android 12 a fost zărit în imagini și arată foarte mult a iOS

Anul trecut pe vremea asta, Google lansa Android 11 Developer Preview și oferea dezvoltatorilor ocazia de a se familiariza cu noul sistem de operare. Se pare că tradiția continuă și anul acesta, astfel vom vedea în curând o astfel de ediție a lui Android 12. Înainte de lansarea oficială însă, internetul lovește din nou și avem ocazia să aruncăm o privire la câteva capturi de ecran ale noului sistem.

Primele gânduri care mi-au venit în cap când am văzut capturile cu Android 12 au fost cam așa. În primul rând îmi place accentul crem foarte prietenos pe care-l vedem și în al doilea rând mă duce cu gândul la iOS. Poate puțin prea aproape de sistemul de operare de la Apple, dar cumva sunt optimist vis-a-vis de alegerea asta.

Se pare că vom primi un design mult mai „rotund” ca până acum, cu widget-uri care se încadrează perfect în temă și cu un meniu ceva mai aerisit și parcă mai ușor de folosit. Pare că aplicațiile se deschid într-un fel de sertar, iar bara de notificări din Android 12 este mult mai curată.

Android 12 se concentrează pe securitatea datelor tale

Noutățile aduse de Android 12 nu se rezumă doar la partea de design. Noua versiune a sistemului de operare se va concentra mai mult pe siguranța datelor și în această direcție vom regăsi în meniul de setări o pagină numită Privacy. De aici poți activa și dezactiva camera foto, microfonul și accesul la locația dispozitivului. În plus, un set de iconițe dedicate îți vor arăta când camera telefonului sau microfonul sunt active. O mișcare asemănătoare cu cea făcută de Android 12 am văzut-o și pe iOS 14 când Apple a inclus o funcție care îți indică starea camerei și a microfonului.

Android 12 pare a fi mai mult iOS decât Android în punctul asta, dar nu văd schimbarea asta cu ochi răi. Recent am avut ocazia să folosesc iPhone SE 2-ul unui prieten și am găsit trecerea la iOS, fie ea și pentru o perioadă scurtă, destul de confuză dar în același timp parcă era făcut cât să-l înțeleagă și deșteptu’ și neinițiatul. Iar pentru un sistem precum Android, chiar nu ar prinde rău o manevră de dumb-down.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button