RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Android 10 a fost lansat

Pentru câteva telefoane

Google a lansat săptămâna aceasta varianta finală a lui Android 10. După testări îndelungate și o renunțare la litera din coadă, sistemul de operare a fost lansat în mod oficial pentru telefoanele Pixel. Acesta a mai sosit într-o formă sau alta pentru Essential Phone, OnePlus 7, Redmi K20 Pro, și probabil se va tot propaga pe parcursul următoarelor săptămâni.

Noua variantă a sistemului de operare aduce numeroase îmbunătățiri față de varianta anterioară, precum un Dark Mode ce poate fi folosit peste tot, suport nativ pentru dispozitive pliabile, pentru securizare de Wi-Fi WPA3, control ceva mai fin asupra permisiunilor și gesturi de navigare.

Producătorii principali de telefoane mobile ar trebui și ei să înceapă să valideze noul sistem de operare pentru dispozitivele lansate în ultima vreme. Desigur, asta nu înseamnă că veți primi un astfel de update la Android 10. Va trebui să vă interesați dacă telefonul vostru are vreo astfel de promisiune din partea producătorului. Altfel, va trebui să vă obișnuiți cu ideea că veți rămâne cu sistemul de operare actual… cel puțin până ce decideți să cotrobăiți prin el cu acces de root și să faceți upgrade-ul pe cont propriu. Sunt ceva șanse că nu va funcționa, și veți rămâne temporar cu o cărămidă, dar măcar puteți spune că ați încercat.

[XDA Developers]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button