PCTECHTech&IT

Ancestralul Windows File Manager revine

În sfârșit, avem parte o aplicație pe Windows Store care chiar este utilă, dovedindu-și folosul pe parcursul ultimelor două milenii. Windows File Manager, cel vechi, cel antic, cel ancestral, este acum disponibil pe Windows 10, direct prin Windows Store.

De ce? Poate pentru că după ce programul străvechi a devenit open-source pe GitHub de câteva luni, așa că era inevitabil ca cineva să îl porteze pe sistemele moderne. Ca urmare, Microsoft l-a pus pe Windows Store și funcționează de minune pe Windows 10.

Nu este tocmai 100% varianta clasică a lui File Manager ce a fost lansată cu Windows 3 prin 1990. Are câteva îmbunătățiri, cum ar fi suport pentru drag and drop, sau abilitatea de a lansa Power Shell, până și Bash Shell, direct din ferestrele sale arhaice și atât, atât de frumoase. Dacă vreți să îl încercați, găsiți Windows File Manager gratuit pe Windows Store.

Poate pentru mulți dintre voi acest program nu va avea nici un fel de importanță, dar cei care l-au folosit pe vremuri, care îl vedeau ca un upgrade de la programe și mai vechi, precum Norton Commander, cu siguranță vor fi cuprinși de un sentiment de căldură și de nostalgie pentru vremurile în care sistemele de operare păreau de parcă deveneau mai bune cu fiecare versiune nouă, iar internetul era un vis nemărginit, nu un coșmar fără sfârșit.

Tot ce urmează acum este să așteptăm ca Windows 95 sau Windows 98 să devină Open Source… prin 2050, iar atunci chiar că ne vom putea distra.

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button