GamingȘtiriTech&IT

Ana Dumbravă a fost desemnată cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume!

În cadrul unei gale desfășurate la Stockholm, Suedia, HLTV a decernat premiile pentru cei mai buni jucători de CS din lume. Premiul pentru cel mai bun jucător de sex feminin a fost câștigat de compatrioata noastră, Ana „⁠ANa⁠” Dumbravă, în vârstă de 23 de ani, din Rădăuți.

Ana, care are rolul uzual de sniper pentru echipa Nigma Galaxy, joacă CS:GO la nivel profesionist din 2015. A început prin participarea la campionate naționale (2014-2015), după care performanțele au propulsat-o în competiții internaționale. Conform Monitorului de Suceava, în 2020 a câștigat campionatul internațional „Girl Gamer Festival” Dubai, iar anul trecut a fost câștigătoare în Dallas și Valencia, la cele mai importante turnee de Counter Strike din lume.

La primirea premiului, Ana a declarat:

Sper ca prin acest trofeu să inspir mai multe femei să se alăture industriei gamingului. În al doilea rând, doresc să mulțumesc coechipierilor mei pentru că m-au ajutat să devin un jucător mai bun, o persoană mai bună, mulțumesc organizatorilor, familiei și prietenilor mei, tuturor care au contribuit la îndeplinirea visului meu.

Ana Dumbravă este absolventă a Colegiului Tehnic Rădăuți, urmând apoi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași. Joacă în echipa Nigma Galaxy din mai 2022, alături de trei rusoaice și o slovacă. Echipa din care face parte are un win rate de 100% în ultimele 5 meciuri jucate, fiind în ascensiune puternică în ultima perioadă.

 

 

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un Pentium 2 - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button