TECH

Review Zona IT amplificator FiiO Q1

FiiO este un producator din China recunoscut pentru amplificatoarele si player-ele portabile HiFi. In trecut am testat gama lor de playere, dar astazi am primit in test un amplificator cu DAC incorporat numit FiiO Q1. Desi este mic, nu va lasati inselati de aparente, acesta are suficienta putere incat sa va satisfaca.

La exterior avem o carcasa din aluminiu, care are o forma asemanatoare cu o butelca. In interior, unde se petrece toata magia, amplificare si conversia, regasim un DAC PCM5102 produs de Textas Instruments si un amplificator Maxim MAX97220. Q1 suporta decodare fisierelor la o calitate de maxim 24 bit cu 96kHz, niste valori acceptabile, mai ales pentru un audiofil incepator. Bateria incorporata are o capacitate de 1400mAh si ofera o autonomie de 30 de ore, personal nu am folosit amplificatorul ca unul portabil, acest a stat mereu conectat la USB si folosit ca o placa de sunet externa.

Q1 mai are doua aspect interesante si placute, este vorba despre un buton pentru Gain si unul pentru Bass Boost. Functia de Bass Boost amplifica frecventele joase pana la +5dB, iar functia Gain ne da un spor de amplificare de 4.5dB. Ca si putere, acesta poate livra 190mW cand conectati casti pe 32 Ohm si 75mW, daca utilizati o pereche de casti pe 150 Ohm, impendanta recomandata a castilor pe care le puteti conecta la Q1 este de la 15 Ohm pana la 150 Ohm.

Ca si lay-out ave in partea frontala iesirea pentru casti, un indicator LED, butonul pentru volum care are si fucntie pentru On/Off si butonul pentru Bass Boost. Pe partea opusa avem intrarea Auxiliar, butonul pentru Gain, mufa micro USB si un buton care ne permite sa alege daca acesta sa se incarce sau nu cand este conectat la USB.

Am testat amplificatorul folosind patru perechi de casti, unele dedicate pentru auditie, altele pentru muzica si unele pentru gaming. In toate cazurile sunetul a fost imbunatatiti, sunetul fiind mult mai bogat si cu un volum mai ridicat. Desigur exista si un dezavantaj daca utilizat un amplificat si o pereche de casti high end, acestea vor scoate al suprafata toate imperfectiuniile din muzica care este comprimata prost, din acest motiv va recomandam sa ascultati muzica necomprimata, si masterizata cat mai bine.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Back to top button