MORE

Amiga pentru toți! Mii de jocuri și aplicații de pe clasicul PC sunt acum disponibile, gratuit

Arhiva internetului este un loc grozav prin care poți retrăi pe propria piele istoria jocurilor, a tehnologiei și în general a tuturor lucrurilor care acum sunt date uitării de restul lumii.

Cel mai recent lucru adăugat pe Archive.org este o arhivă imensă de jocuri și aplicații de pe Commodore Amiga. Dacă nu cunoașteți acest nume, într-o realitate alternativă în care Commodore nu era condus de oameni lipsiți de inspirație, acum PC-urile noastre ar fi din categoria Amiga-Compatible, nu IBM-Compatible, și am folosi procesoare compatibile cu Motorola 68000, nu cu Intel X86.

Arhiva aceasta conține acum peste 10 mii de lucruri interesante și amuzante, de la jocuri clasice care arătau pe Amiga mai bine decât pe orice alt sistem al vremii, sau unelte ca Deluxe Paint, descris de profesioniști ca fiind cel mai bun software pentru pixel art făcut vreodată.

Toate pot fi folosite acum, gratuit, cel puțin până când încep să intervină niște companii mari, care își amintesc după câteva decenii că încă mai dețin copyright-ul pe acel software, cum s-a întâmplat cu jocurile de DOS încărcate pe Archive.org. Dacă vreți să descărcați totul, pentru o arhivă personală, aveți cam 30GB de pus la download. Veți mai avea nevoie și de un emulator de Amiga.

[Archive.org]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button