PC

Amenda pe care Intel trebuie să o plătească în UE este reexaminată

Dacă mai țineți bine minte, exista o eră în care Intel a încălcat legile bunei competiții pentru a se asigura că epava de Pentium 4 nu îi va falimenta, fiind groaznice în comparație cu Athlon 64 și în general.

De atunci, compania tot a fost dată în judecată de câteva națiuni și obligată să plătească miliarde de dolari în amenzi. Încă nu le-a plătit în totalitate, iar în Europa pare că tot nu va plăti amenda prea curând, pentru că acum este reexaminată. Curtea Europeană de Justiție a trimis cazul înapoi către Curtea Generală pentru a fi luate din nou la analiză amănuntele, cu scopul de a determina dacă actul de-a oferi promoții speciale producătorilor de sisteme și magazinelor a reprezentat o încălcare a legii din partea Intel.

Abia după ce va trece din nou prin tribunal mai poate fi luată în considerare impunerea deciziei și poate plata amenzii la un deceniu după verdictul inițial. Asta în cazul în care va mai fi o amendă atunci de plătit. S-ar putea ajunge până atunci la concluzia că a plăti integratori de sisteme și magazine să nu comercializeze produsele competiției să fie legal.

Cu puțin noroc, acesta nu este un semn că și Google va scăpa basma curată.

[Telegraph]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button