MORE

-Alo intel? -Nu, AMD Zen! Viitoarele procesoare AMD „suna” promitator.

Cele mai asteptate procesoare din 2016 sunt probabil cele de la AMD produse pe arhitectura Zen. AMD Zen urmeaza sa integreze 16 nuclee care suporta pana la 32 threads, adica AMD urmeaza sa foloseasca ceva asemanator lui Intel Hyperthreading, asadar vom avea cate doua fire de executie pe fiecare nucleu.

Un lucru si mai interesant la aceasta arhitectura este chipul video integrat, care va veni cu memorie HBM, si poate in acest fel AMD isi va reveni pe segmenul de procesoare. Fiecare nucleu Zen va avea 512KB de L2 cache si cate 8MB L3 Cache pentru fiecare cluster de patru nuclee. Asadar procesorul va beneficia de 8MB cache L2 si 32MB cache L3. Memoria RAM HBM disponibila pentru placa video integrata va avea o capacitate de 16GB cu o latime de banda de 512GB/s, si da, ati citit corect, nu am scris noi gresit.

De asemenea procesorul va veni cu suport pentru PCI-Express Gen 3, SATA Express si controller pentru DDR4. Memoria DDR4 va fi suportata in quad channel cu viteze pana la 3200MHz, si de asemenea va suporta si RAM ECC. Capacitatea totala pe fiecare canal va fi de 256GB.  Viitorul… sună promitator pentru AMD!

 

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button