Tech&ITPC

AMD vor prezenta oficial seria de procesoare Ryzen 7000 într-un live stream pe 29 august!

În mai puțin de 24 de ore, AMD vor dezvălui mai multe produse în cadrul unui livestream de pe canalul lor oficial de YouTube. Printre acestea se vor regăsi procesoarele AMD Ryzen 7000 (Zen 4), arhitectura plăcilor AM5 și memoria DDR5 EXPO DRAM.

Evenimentul se va concentra pe specificațiile și prețurile componentelor, dar lansarea acestora se va întâmpla abia luna viitoare. În acest livestream, CEO-ul Dr. Lisa Su și CTO-ul Mark Papermaster, împreună cu mai mulți reprezentanți ai firmei, ne vor prezenta detalii în legătură cu tehnologiile din spatele noilor produse.

Cât despre următoarea platformă a celor de la AMD, aceasta este succesorul plăcii AM4 și reprezintă un nou început pentru componentele din familia Ryzen, deoarece toate modelele de procesoare Ryzen de până acum, începând de la Ryzen 1000 până la Ryzen 5000, nu vor mai fi compatibile cu noua platformă.

Plăcile de bază AM5 vor folosi un nou tip de socket

Platforma care va fi dezvăluită împreună cu noul procesor va folosi un socket-ul LGA 1718. Se pare că AMD au renunțat la socket-ul de tip PGA (Pin Grid Array) și au trecut la cele de tip LGA (Land Grid Array), similare cu cele pe care Intel le folosesc pe procesoarele lor. Această platformă va avea pentru început suport pentru procesoarele din seria Ryzen 7000 (Zen 4), dar compatibilitatea se va extinde pentru a cuprinde și seriile următoare de procesoare, în bunul obicei al celor de la AMD. Platforma AM5 oferă de asemenea suport pentru memorie DDR5-5200, până la 28 de lane-uri PCIe, și USB 3.2.

Evenimentul va avea loc mâine pe canalul de YouTube al celor de la AMD și va începe la ora două dimineața. Așadar, dacă ești nerăbdător să afli ce noutăți are compania pentru tine sau dacă pur și simplu nu ai somn la ora aia, știi ce ai de făcut.

 

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button