PCȘtiri ITTECH

AMD va rămâne la DDR4 pentru Zen 3

Acum că procesoarele Zen 2 sunt pe punctul de a fi lansate, putem începe să ne întrebăm despre ce planuri are AMD pentru Zen 3. Iar un răspuns vine direct de la companie, într-un interviu pentru Anandtech.

Următoarea generație de procesoare va continua să se folosească de standardul de memorie DDR4, la fel ca toți predecesorii săi. Motivul pentru care AMD a luat această decizie este destul de ușor de înțeles. DDR5 este diferit. Și nu doar în sensul că este mai rapid, are lățime de bandă mai mare, sau consum de energie mai mic.

Este un standard suficient de diferit încât necesită un socket diferit, ceva ce AMD nu va schimba până la generația Zen 4. Asta înseamnă că vom putea avea acea compatibilitate promisă de la prima și până la a treia variantă a procesoarelor Zen, ceea ce pe partea de desktop se traduce drept compatibilitate de la Ryzen 1000 până la Ryzen 4000.

Dezvăluirea făcea referire directă la componentele de server, la Epyc și la viitoarea serie Milan, ce va fi lansată în 2020, așa că se va păstra compatibilitate și pentru centrele de date.

Cel mai devreme ar trebui să vedem DDR5 pe o platformă AMD abia din 2021. Între timp, Intel ar putea să se folosească de această ocazie pentru a implementa noul standard de memorie înaintea competiției.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button