MORE

AMD va lansa APU-uri Bristol Ridge pentru AM4

Misterul lansarii timpurii a platformei AM4 a fost rezolvat. Conform unor informatii noi care s-au scurs pe internet, placile de baza care folosesc noul socket vor gazdui noile procesoare de tip APU din seria Bristol Ridge, inainte de lansarea seriei Zen.

Conform unor informatii obtinute de catre site-ull BenchLife.info, noile procesoare din seria Bristol Ridge vor fi bazate pe tehnologie existenta, similara cu cea regasita in APU-urile din generatia Carrizo. Atat de similara incat au in esenta aceeasi componenta video integrata.

Procesoarele Bristol Ridge vor fi disponibile pentru platforma AM4 in 8 variante, cu un TDP care variaza de la 35W la 65W. Toate procesoarele vor avea suport pentru DDR4, fiind vorba de o serie de placi de baza complet noi, care abandoneaza standardul DDR3.

BRISTOL-RIDGE-SAMPLE-SPEC-AM4

Aceste procesoare vor avea maxim 4 nuclee, folosind aceeasi arhitectura Excavator, bazata pe Bulldozer, insemnand ca va avea doua perechi a cate doua nuclee Integer, care impart o unitate de procesare Floating Point. Bristol Ridge nu foloseste arhitectura Zen.

Frecventele atinse de aceste procesoare vor ajunge pana la 4GHz, dar fiind vorba de APU-uri, nu ar trebui sa va asteptati la miracole. Totusi, faptul ca suporta ca standard memorie de 2400Mhz ar insemna ca macar partea video va primi un spor de performanta notabil, daca folosit adaptorul grafic integrat.

BRISTOL-RIDGE-FAMILY-OVERVIEW

Procesoarele Bristol Ridge ar trebui sa fie disponibile din primavara anului viitor, alaturi de placile de baza cu socket AM4.

[Bench Life]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close