PCTECHTech&IT

AMD va folosi GDDR6 pentru unele plăci video noi

În ultimii doi ani tehnologia de memorie video ne-a oferit un nou standard, sub forma lui GDDR5X. Această memorie a fost folosită până acum doar de Nvidia pentru produse dedicate publicului larg, dar succesorul său pare că va avea ceva mai multă răspândire.

Conform unui zvon ce a răsărit pe internet, din cauza unui CV de pe LinkedIn a unui inginer AMD, câteva din plăcile video Radeon de anul viitor vor folosi GDDR6. Asta nu înseamnă că toate se vor folosi de acest standard, compania rămânând la HBM2 pentru modelele de top, însă celelalte, echivalentele pentru RX 580 sau RX 570, par de parcă vor face tranziția la GDDR6.

Standardul acesta de memorie este mult mai performant față de GDDR5, oferind lățime de bandă aproape dublă și capacități mai mari în pachete de aceleași dimensiuni. Asta înseamnă că și fără acel HBM2 costisitor plăcile video pot avea foarte multă memorie într-un spațiu compact. Desigur, nu la fel de compact comparat cu ce s-ar putea dacă memoria ar fi lipită chiar lângă procesorul grafic, în loc să fie răspândită pe placa video.

Generația următoare de plăci video Radeon ar trebui să fie cea din seria Navi, dar din moment ce am avut parte până acum doar de două modele din seria Vega, ar fi ceva șanse să vedem variante noi, măcar pentru segmentul mid-range, bazate pe arhitectura actuală, dar fără HBM2.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button