Tech&IT

E oficial: AMD va dezvălui seria Ryzen 7000 luna aceasta

La scurt timp după ce am aflat niște leak-uri despre acestea, AMD au anunțat ieri, în cadrul unui comunicat de presă, faptul că vor dezvălui următoarele lor procesoare în cadrul unui eveniment care se va ține luna aceasta sub forma unui live stream. Este vorba, desigur, de seria Ryzen 7000, iar evenimentul îi va avea ca prezentatori pe Lisa Su (CEO) și Mark Papermaster (CTO). Nu știm dacă acesta va fi filmat în direct sau de dinainte, pentru că la fel ca majoritatea companiilor de tech, AMD s-au îndreptat spre prezentări înregistrate în avans.

Noua familie de procesoare a celor de la AMD  va avea până la 16 nuclee Zen 4 cu tehnologia de fabricare TSMC pe 5 nm pentru Core Complex Die (CCD) și tehnologia TSMC pe 6 nm pentru I/O Die (IOD). Un lucru important de menționat este faptul că Ryzen 7000 este prima serie bazată pe chiplets care conține și un procesor grafic integrat, lucru care elimină nevoia existenței unei plăci grafice dedicate pentru a rezolva task-uri simple.

Procesoarele vor veni cu un nou socket și o nouă platformă pentru placa de bază, numită AM5. Acesta este primul update important de șase ani încoace în ceea ce privește socket-ul, lucru care aduce mai multe feature-uri, cum ar fi tranziția la socket-ul de tip LGA și suport pentru memoria DDR5. Un aspect important despre care AMD nu au vorbit încă este arhitectura propriu-zisă a procesoarelor și structura gamei de produse.

Evenimentul va avea loc pe data de 29 august pe canalul de YouTube al celor de la AMD, deci dacă sunteți curioși de lucrurile pe care procesorul știe să le facă, mai aveți de așteptat aproximativ o săptămână și jumătate.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button