Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

AMD va achizitiona Xilinx pentru 30 de miliarde de dolari!

Traim intr-o perioada in care companiile mari le inghit pe cele mai mici ca niste rechini. Am vazut asta la NVIDIA care a achizitionat ARM, iar acum ii avem pe cei de la AMD care se pregatesc de achizitia Xilinx. Se pare ca afacerea valoreaza undeva la 30 de miliarde de dolari, dar va insemna o consolidare pe viitor a companiei.

Conform unor surse de la Wall Street Journal, AMD si Xilinx sunt intr-un faza avansata a negocierilor, o potentiala intelegere putand fi posibila chiar saptamana viitoare. Dar cine este Xilinx si de ce este producatorul de procesoare interesat de aceasta companie? Ei bine, Xilinx este un producator de chip-uri pentru retele wireless, iar achizitia acestora va insemna pentru cumparatori o baza foarte solida intr-o industrie care creste continuu. Pe masura ce reteaua 5G este din ce in ce mai populara si investitiile curg pe banda rulanta, achizitia pare o miscare buna.

Desigur, aceasta miscare este benefica pentru AMD si din alte motive. NVIDIA a iesit la cumparaturi serioase si dupa achizitia ARM si Melanox, tabara verde si-a intarit si mai mult pozitia in piata. Achizitia celor de la Xilinx va insemna si faptul ca AMD va putea concura cu Intel in sfera data-center. In acest fel, compania si-ar putea extine enorm portofoliul intrand in segmentul AI si de retelistica.

Aceasta achizitie este importanta pentru AMD deoarece dovedeste ca in cativa ani, compania s-a ridicat dintr-o situatie foarte jenanta la stadiul de lider de piata cand vine vorba de performanta. Chiar ieri am vazut noua serie Ryzen 5000, iar astfel de lansari ne dovedesc ca panta ascendenta continua pentru producatorul de procesoare.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button