PC

AMD ar putea trece la 7 nanometri în 2018, cu un procesor cu 48 de nuclee

Calendarul pentru producția de procesoare a companiei AMD pare să se fi scurs pe internet și arată ceva foarte interesant. Dacă nu cumva este un fals ordinar făcut de un indivizi cu prea mult timp liber, cel puțin pe segmentul de servere, AMD va trece de anul viitor la 7 nanometri, o înjumătățire (cel puțin după nume) față de tehnologia curentă de producție.

Merită menționat că acest calendar a fost întocmit anul trecut, așa că ar putea să nu mai reflecte realitatea, dar măcar ne dă o idee generală despre direcția în care se îndreaptă AMD pe segmentul enterprise.

Cel mai notabil produs pe care îl are AMD în calendar poartă numele de cod Starship și este construit cu 48 de nuclee fizice și 96 de nuclee virtuale. Este un procesor Opteron făcut pentru servere, nu pentru muritorii de rând.

Alături de procesoarele Opteron, care anul acesta va include și seria Naples, în acest plan era o fișă dedicată și APU-urilor. Vom avea parte anul acesta de APU-uri dedicate segmentului Enterprise din seriile Horned Owl cu 4 nuclee fizice ș Banded Kestrel cu 2 nuclee fizice, urmând ca abia din 2019 să se facă tranziția pe acest segment la procesul de fabricație de 7 nanometri.

Informații oficiale și ceva mai actuale ar trebui să fie disponibile în viitorul apropiat.

 

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: AMD ar putea trece la 7 nanometri în 2018, cu un procesor cu 48 de nuclee - Pro Team Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button