PCTECHTech&IT

AMD lucrează la o arhitectură nouă 3D pentru procesoare

În cadrul unei prezentări tehnologice, pe care o puteți vedea ceva mai jos în totalitate, AMD a oferit câteva detalii despre noile tehnologii pe care le pregătește.

Dacă nu aveți timp să urmăriți totul, esența este că AMD încearcă să găsească moduri prin care poate compensa pentru dispariția legii lui Moore. Chiar dacă ne apropiem de pragul de 7 nanometri, n-ar trebui să ne așteptăm la vreun salt masiv în ceea ce privește frecvențele, conform spuselor lui Forrest Norrod, Senior Vice President al companiei, sporurile de performanță devenind mai dificile de obținut cu fiecare tehnologie nouă de producție.

Așa că AMD se așteaptă să obțină sporuri de performanță din alte locuri. Cel mai notabil este realizarea de arhitecturi 3D, ce leagă direct memoria de procesor. Compania deja a făcut câțiva pași în această privință cu memoria HBM pentru plăcile sale video, dar aceasta încă mai folosește un strat separat pentru a se conecta la procesorul grafic.

Tehnologia nouă va presupune conectarea sa directă la procesor, oferind un spor sesizabil la lățimea de bandă. Nu s-au oferit însă detalii efective despre modul în care conceptul va fi implementat, așa că probabil nu ar trebui să vă așteptați la vreun produs efectiv anunțat prea curând.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button