Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

AMD sustine ca era placilor video cu 4GB de memorie a apus

Cateodata raman uimit de modul in care evolueaza tehnologia asta. Pe cand am inceput sa imi arunc nasul in PC-uri si sa invat cu ce se mananca, chestiile erau diferite. Daca aveai o placa video de 1GB inseamna ca erai baiatul ala cool de la bloc. Iar pe atunci, frecvente de 1Ghz pe nucleu erau ceva WOW! pentru o placa grafica. Fast forward pana anul acesta, cand AMD declara ca din perspectiva companiei, era placilor de 4GB VRAM a apus.

AMD a facut anuntul odata cu RX 5500 XT de 8GB. Producatorul de procesoare si placi video sustine ca jocurile au ajuns in punctul in care pot profita de mai multa memorie VRAM. Aceasta declaratie este sustinuta si cu un grafic destul de ambiguu, in care vedem ceva diferente in procente.

AMD RX 5500 XT 8GB vs 4GB

Acum, nu tin neaparat sa dau dreptate acestei declaratii, insa cred ca la un moment dat, schimbarea asta ar fi avut loc natural. Fie ca ne place sau nu, tehnologia nu sta pe loc. Intr-o situatie asemanatoare cu cea descrisa de AMD, am vazut in trecut cum memoria afecteaza jocurile. Tin minte si acum un scenariu cu Forza Horizon 3 care rula mai bine pe un GTX 1050 Ti decat pe un 1060 de 3GB. Odata cu cresterea rezolutiei si a detaliilor grafice, cei 4GB care sunt cam standard, nu vor mai fi indeajuns.

A venit insa clipa? Eu zic ca nu prea, iar pentru rezolutia cea mai comuna, 1080p, asta este capacitatea cam standard de memorie. Si pana la urma, cine ar vrea o placa video entry-level cu 8GB de VRAM cand aceasta nu poate, fizic, sa profite la maximum de toata aceasta cantitate? In acelasi timp trebuie sa recunosc ca AMD pune problema bine. Acum, cei 4GB sunt ok, dar pentru viitor minimul va urca la opt.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button