Știri ITTECHTelefoane

AMD și Samsung anunță un parteneriat pentru grafică

O surpriză s-a ivit zilele trecute, sub forma unui parteneriat dintre Samsung și AMD, în vederea dezvoltării de soluții noi pentru grafică.

Aceste soluții vor fi dedicate dispozitivelor mobile, cum ar fi telefoane, urmând tiparul componentelor pentru această categorie de sistem. Se vor orienta pe consum foarte redus de energie, dar în același timp pe păstrarea unui nivel înalt de performanță.

Înseamnă asta că vom vedea telefoane Samsung Galaxy cu plăci video Radeon? Foarte probabil mu. Dar înseamnă că vom vedea telefoane Samsung Galaxy ce se folosesc de proprietățile celor de la AMD pentru componentele lor de grafică. Asta nu înseamnă nici că vom vedea telefoane cu componente grafice derivate din GCN.

Această afacere este concentrată în mare parte pe protejarea celor de la Samsung de potențiale incidente din viitor, în care ar putea fi dați iar în judecată de Nvidia. Cele două companii s-au războit în trecut din cauza unor brevete pe care Samsung le-ar fi încălcat, iar acum, cu suportul celor de la AMD, vor avea un scut împotriva lor. Când Nvidia, sau o altă companie, va considera că le este încălcat un brevet, Samsung va putea să arate cu degetul exact spre ce brevete AMD respectă. Nu de alta, dar multe brevete din această categorie tind să fie ori foarte abstracte, ori atât de generice încât încălcarea lor să fie cam imposibilă.

[AMD]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button