PCȘtiri ITTECH

AMD și Qualcomm anunță un nou parteneriat neașteptat

În cadrul evenimentului Snapdragon Tech Summit a fost dezvăluit un parteneriat dintre AMD și Qualcomm pentru realizarea unei noi serii de produse portabile.

Parteneriatul presupune folosirea la un loc, în același sistem, a unui procesor Ryzen Mobile și a unui modem LTE 4G Qualcomm. Asta va oferi dispozitivului acces permanent la internet, indiferent dacă este prezentă o conexiune cu fir sau una Wi-Fi în zonă. Desigur, tot presupune existența unui abonament la un serviciu de date celulare și prezența unui releu pe undeva prin zonă, dar oferă spor clar de mobilitate, permițând utilizatorilor să muncească pe aproape oriunde sau să joace lucruri care nu necesită un ping bun. Nu de alta, dar deja poate fi problematic să joci un FPS de multiplayer prin Wi-Fi, pe o rețea celulară probabil experiența nu ar fi tocmai grozavă.

Nu sunt detalii deocamdată despre când vor fi disponibile primele dispozitive din această categorie nouă, sau cam ce diferență de preț va fi între un laptop Ryzen normal și unul care conține un modem făcut de Qualcomm. În orice caz, nu este prima dată când cele două companii colaborează, AMD folosind soluții Qualcomm pentru adaptoarele integrate de Wi-Fi.

[Tom’s Hardware] 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button