PCTECHTech&IT

AMD și Intel sunt dați în judecată din cauza problemelor de securitate

Problemele de securitate provocate de Meltdown și Spectre nu doar că dau bătăi de cap celor care trebuie să facă update-uri și celor care trebuie să le instaleze și celor care, acum le dau de lucru și avocaților companiilor Intel și AMD.

Ambele companii sunt acum date în judecată de un număr de firme de avocatură, în procese de tipul „class action” în numele celor afectați de problemele de securitate și de modul în care acestea au fost adresate. AMD este dat în judecată de două entități diferite, din cauza modului în care a răspuns la anunțul lui Spectre. Mai exact, compania a susținut că Spectre Variant 2 reprezintă aproape zero risc de securitate pentru procesoarele sale, dar cu toate acestea a lansat update-uri. Avocații cred că asta înseamnă că AMD mințea, în timp ce compania susține că doar dorea să ofere celor care vor zero risc o soluție. O diferență de interpretare care ar putea să târască AMD prin tribunal.

Pe partea de Intel situația este ceva mai delicată, compania fiind dată în judecată de patru firme de avocatură. Motivul? Meltdown și faptul că Intel a continuat să vândă procesoare care au acest defect pentru câteva luni bune în cunoștință de cauză. Iar cei care au cumpărat acțiuni în această perioadă au făcut asta fără să fie informați de starea adevărată a produselor companiei. Problema aici este că nu prea există loc de interpretare. Intel a făcut asta. Compania știa de bug-ul hardware care provoca Meltdown și a continuat să lanseze produse afectate de el.

Cu siguranță nu vor fi ultimele acțiuni de acest gen care vor lovi AMD și Intel în următorul an.

[WCCFTech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button