MORE

AMD se restructurează, ATI revine

De când AMD a cumpărat ATI, în anul 2006 pentru aproximativ 5.6 miliarde de dolari, cele două companii s-au contopit într-o singură entitate. Asta s-a schimbat săptămâna aceasta.

AMD anunță că toate componentele corporației responsabile pentru realizarea de plăci video, soluții grafice integrate, produse compute, și în general tot ce accelerează în vreun fel o imagine, au fost separate în propria lor entitate.

Această parte din AMD se va numi de acum înainte Radeon Technologies Group, și este condusă de Raja Koduri, a cărui experiență cu plăcile video Radeon a început de pe vremea când ATI încă mai exista.

Schimbarea aceasta are ca scop crearea unei companii mai agile in piata, structura de conducere a diviziei fiind predominant independentă de AMD. Lisa Su, CEO AMD, speră că în acest fel divizia de grafică va fi în stare recapete terenul pierdut în ultimii ani, plăcile video discrete Radeon scăzând în premieră sub 20% din cota de piață.

Nu au fost anunțate alte planuri, ce vor intra în efect după restructurare, pentru a îmbunătăți statutul companiei, dar cu siguranță nu există lipsă de idei. Radeon Technologies Group are în acest moment mult de muncă pe toate fronturile: driver-ul tot mai trebuie optimizat pentru DirectX 11; are nevoie de mai multe produse pe piață ce sunt noi, și nu seria 7000 redenumită; iar componenta de promovare trebuie îmbunătățită.

O altă posibilitate ar fi că AMD pregătește astfel divizia sa responsabila cu dezvoltarea de GPU-uri si nu numai pentru achiziție.

[Gamespot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button