PCTECHTech&IT

AMD scade prețurile la procesoarele Ryzen

În pregătire pentru lansarea noilor modele de procesoare Ryzen, și pentru a face față competiției din partea Intel, AMD a dezvăluit prețuri noi pentru procesoarele existente.

Aproape fiecare procesor are parte de o scădere permanentă a prețului recomandat de producător, în unele cazuri reducerea ajungând până la 150 de dolari.

Cei interesați să treacă la platforma TR4 se vor bucura acum de un Threadripper 1900X mai ieftin decât era anul trecut un Ryzen 7 de top, prețul nou recomandat fiind de 450 de dolari. Pe meleagurile noaste asta s-ar traduce pe undeva pe la 450 de euro, așa că veți da în jur de 2000 de lei, plus sau minus vreo sută, pentru un procesor de workstation.

Pe platforma AM4 veți observa o scădere însemnată a prețului pentru Ryzen 7 1800X, ce devine mai ieftin cu 150 de dolari pe hârtie. Din moment ce pentru Europa prețurile sunt calculate în euro mergând pe ideea eronată că 1 dolar=1 euro pe care industria tehnologică o adoră, reducerea este de vreo 700 de lei, așa că ar fi un moment numai bun să luați unul. Practic, acum puteți lua un 1800X la același preț ca un 8700K. Următorul procesor de pe listă, 1700X beneficiază de o reducere pe hârtie de 90 de dolari, iar R7 1700 este cu 30 de dolari mai ieftin. Aceeași reducere de 30 de dolari este valabilă și pentru modelele cu 6 nuclee fizice.

Un singur model cu 4 nuclee și 8 fire de execuție, R5 1500X are parte de o reducere, de numai 10 dolari. Nu aveți parte de o ofertă mai bună pe acest segment, din moment ce va cam fi înlocuit de APU-urile noi din luna februarie, iar modelele R3 nu au parte de nici o promoție nouă.

Prețurile ar trebui să se reflecte și la noi în țară de săptămâna aceasta.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button