PC

AMD Ryzen testat în 3DMark

Noi teste cu procesoarele AMD Ryzen au început să apară pe internet, de data aceasta teste care ar să fie mai pe placul celor interesați de noua tehnologie pentru gaming.

Testele cu pricina au fost efectuate în 3D Mark First Strike, pe componenta de fizică a jocului. Merită menționat că acest test de fizică nu folosește Havok, cel care este folosit cam peste tot, ci se folosește Bullet, un sistem de fizică Open Source care răspunde foarte bine la prezența mai multor nuclee. Rezultatele testelor nu sunt 100% coerente, deoarece nu sunt informații clare despre plăcile de bază folosite sau despre RAM.

Procesoarele AMD Ryzen s-au plasat destul de bine în test. Codașul a fost modelul cu 4 nuclee, care funcționa la doar 3.2GHz, obținând un scor cu aproximativ 30% mai mic decât un i7 7700K ce rula la 4.5GHz. Modelul cu 6 nuclee Ryzen, la 3.3GHz, era aproape la nivelul unui i7 7700K rulând la 4.8Ghz.

Modelul cu 8 nuclee rulând la 3.4GHz era între un i7 6850K și un i7 6900K. În cele din urmă, modelul de 4GHz a procesorului cu 8 nuclee a ieșit al doilea în test, în spatele doar a procesorului i7 6950X, care are 10 nuclee și funcționa la 3.5GHz.

Testul a inclus și o componentă care măsoară performanța per nucleu. Aici procesoarele Ryzen au fost destul de aproape unul de altul, în ciuda frecvențelor diferite, așa că este posibil ca funcția de XFR să fi fost activă, iar indicatorul de frecvență să nu fie exact. Cert este că au performanță comparabilă cu Broadwell-E la frecvențe similare.

Procesoarele AMD Ryzen vor fi lansate la începutul lunii martie. Prețurile lor se așteaptă să fie destul de acceptabile, comparativ cu soluțiile oferite de Intel, pentru numărul de nuclee oferite. AMD încă nu a confirmat prețurile, leak-urile anterioare indicând un cost de cel mult 600 de euro pentru Europa, în cazul modelului de top, făcut pentru a se lupta pe segmentul unde Intel are acum un procesor de 1000 de euro.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button