PC

AMD Ryzen R5 1600X arată bine în teste

Leak-urile de până acum despre performanța procesoarelor Ryzen au fost mai mereu despre cele cu 8 nuclee, dar avem acum și un leak despre seria R5.

Procesorul de top cu 6 nuclee, R5 1600X, a fost zărit într-o serie de teste efectuate în Cinebench R15, popularul software de testare a capacității procesorului de redare a unei scene 3D.

Acest procesor avea o frecvență de bază de 3.3GHz și era capabil să atingă 3.7GHz în modul de boost. Ca performanță totală, R5 1600X are scor de 1136 de puncte. Acest scor este puțin mai mare decât cel al unui procesor Broadwell-E i7 6800K, care funcționează la frecvențe de 3.6GHz și 3.8GHz. Și având în vedere că prețul unui R5 1600X se zvonește a fi cu mult mai mic decât cel al seriei Intel-E, ar putea fi un procesor foarte bun pentru muncă.

Pe partea de performanță singlethreaded, procesorul a avut un scor de 146, cu 3 puncte mai puțin decât un intel i7 6900X, care funcționează la o frecvență de bază de 3.2GHz și poate ajunge până la 3.7GHz.

Leak-urile continuă so confirme ceea ce a spus și AMD încă de anul trecut. Seria Ryzen are o performanță similară cu Broadwell-E. Și având în vedere că trecerea la Skylake n-a adus un spor imens de putere, iar cea la Kaby Lake n-a îmbunătățit în vreun fel eficiența de calcul per ciclu, Ryzen chiar pare a fi competitiv.

Prețul va fi elementul care va decide dacă această serie va fi sau nu ceea ce publicul tot așteaptă de la Phenom II și până acum.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button