PC

AMD Ryzen castiga performante dupa BIOS Update

AMD Ryzen inca nu a ajuns la capacitatea sa maxima de performanta, acesta canstigand performante doar prin update de BIOS, dar si pierde performante in functie de placa de baza si cat de bine este facut BIOS-ul.

Din clipul de mai jos putem observa ca ASrock se descurca mult mai bine dupa ce BIOS-ul a fost actualizat, in schimb placa de baza de la Gigabyte pierde drastic din performante. A mai fost discutata aceasta problema, iar cei care produc placi de baza dau vina pe AMD pentru ca au grabit lansarea, air acestia nu au avut suficient timp la dispozite pentru optimizari. Din caza ca arhitectura este nou si diferita fata de ceea ce exista pe piata, sunt probleme si cu frecventa memoriei RAM, rar ajugandu-se la frecvente de 3200MHz, dar cel putin odata cu cresterea in frecventa cresc vizibil si performantele in jocuri. Arhitectura CCX foloseste memoria RAM ca interfata pentru cominucarea intre cele module unde se afla nucleele, iar o frecventa cat mai mare la RAM inseama un spor de performanta garantat, asadar asteptam in continuare actualizari de BIOS care sa ne permita utilizarea RAM-ului si la 4000MHz. In cazul Intel, crestrea in frecventa a memoriei RAM nu aduce un spor de performanta vizibil.

 

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button